Pieter Pot — Branding voor de eerste verpakkingsvrije supermarkt van Nederland

Opdrachtgever

Pieter Pot

Diensten

Merk positionering
Visuele identiteit
Communicatie
Art-direction
Illustratie
Website

Eigenlijk heel gek, dat we naast onze boodschappen ook al die wegwerpverpakkingen kopen. Troep waar je zelf niks aan hebt maar de planeet al helemaal niet. Daarom is Pieter Pot op een missie om verpakkingsvrije boodschappen de standaard te maken. Daar bestel je gemakkelijk, online je favoriete boodschappen - verpakkingsvrij natuurlijk - in mooie glazen weckpotten. Potje leeg? Dan geef je die met je volgende bestelling weer mee terug. Zo kan deze weer schoongemaakt en opnieuw gebruikt worden. Makkelijk, maar vooral lekker duurzaam.

Pieter Pot bewijst dat verpakkingsvrij boodschappen doen niet moeilijk hoeft te zijn: met de mooie potten, open communicatie en de positieve benadering op de grote maatschappelijke en ecologische uitdaging. Dit positieve en speelse karakter komt terug in de branding: het logo, kleuren, typografie en illustraties.

Als start-up is het belangrijk om actief en zichtbaar te blijven, toch kan dit met de beperkte marketingmiddelen - die uiteindelijk ook bij een beginnend bedrijf horen - wel een uitdaging zijn. Voor Pieter Pot lag de oplossing in een illustratie toolkit waarbij vanuit verschillende basis ontwerpen vele variaties en nieuwe composities gecreëerd konden worden.

Pieter Pot streeft naar een volledig verpakkingsvrije keten, maar helaas is dat voor sommige verzorgingsproducten nog niet mogelijk in verband met regelgeving omtrent hygiëne. Voor deze producten hebben we verschillende verpakkingen ontworpen, zoals de wc-rol en keukenpapier wikkel van The Good Roll waarop je spelletjes kan spelen en handige tips staan voor als je bijvoorbeeld op de pot zit of als je aan het koken bent. Zo krijgt de nodige verpakking nog een extra functie.

"Fan van het merk Pieter Pot? Dan ben je fan van OOKO.

OOKO heeft de visuele identiteit van Pieter Pot gecreëerd en dit doorgevoerd in vele content uitingen, merk activaties en campagnes. Het is een potje genieten om samen te werken: ze weten altijd de juiste snaar te raken voor ons merk, zijn altijd zeer flexibel in hun beschikbaarheid en bereidheid om snel te schakelen en hebben altijd een scherpe kritische blik die nodig is voor een consistente merkidentiteit. Ze nemen de verantwoordelijk waarmee je kunt bouwen en op kunt vertrouwen."

— Jouri Schoemaker,
Oprichter van Pieter Pot