Valyuu — A

Opdrachtgever

Valyuu

Diensten

Strategie & Merk positionering
Visuele identiteit
Art direction
Print & packaging design
Illustratie

De grote e-waste berg blijft groeien. Met het alsmaar toenemende gebruik van electronica en de snelle ontwikkelen daarbinnen worden producten steeds vaker vervangen. En die oude producten? Die belanden in de la of in het ergste geval, bij het afval. Zonde vindt Valyuu. Want al verkoop je je product via hun recirculatie-platform dan krijg je er goed geld voor, de koper een goed apparaat en de wereld een goed gevoel omdat er niks nieuws geproduceerd hoeft te worden. Oftewel: a good deal for everyone.

Na een geslaagde pilot wist Valyuu dat er voldoende vraag was naar hun dienst. Het was tijd om zich voor te stellen aan het grote publiek. Ze vroegen ons om het merk te positioneren in de concurrerende tech-markt. Na een uitgebreid merkpositionering-traject en de visuele doorvertaling daarvan hebben we een rebranding opgeleverd waarbij Valyuu zich met hun unieke product kan onderscheiden.

De duurzame keuzes zijn niet altijd de makkelijkste. Ze kosten vaak meer tijd of geld. Denk aan een eco katoenen t-shirt van €40 of de onbespoten groenten van de boer 10 km verderop. Al willen we echte duurzame verandering dan moet dit anders vindt Valyuu. De duurzame keuze zou dan de makkelijke moeten zijn; toegankelijk voor iedereen; los van de middelen die je hebt. De merkstrategie is ontwikkeld vanuit de gedachte en oplossing die Valyuu biedt: een goed deal voor iedereen - koper, verkoper en planeet.

De checkmark kan ook ingezet worden om, in combinatie met de vele voordelen, de vele voordelen die valyuu je biedt de benadrukken.

"Samen met OOKO hebben we gewerkt aan de positionering en rebranding van Valyuu. Tijdens het process hebben ze een luisterend oor gehad en de feedback altijd positief opgepakt. Ze beargumenteren hun denkwijze erg goed en dat heeft ons geholpen om keuzes te maken. We zijn trots op het eindresultaat en dat is het belangrijkste!"

— Ferhat Topuz,
CEO & co-founder van Valyuu